Opentherm Gateway part 1

geplaatst in: Domotica, Elektronica | 4

Een van mijn hersenspinsels is het uitlezen en besturen van mijn ketel/thermostaat via mijn domotica systeem Domoticz.
Nu hebben we hier in huis een ketel en thermostaat die aangestuurd kunnen worden via het Opentherm protocol.
Nu is het protocol niet zo zeer een eenduidig protocol, veel fabrikanten hebben hier een eigen “kijk” op.
Al enkele maanden/jaren geleden was ik ooit terecht gekomen op de website van Opentherm Gateway.

Dit leek me toentertijd al een leuk project, maar heb nooit de middelen en reden gehad om hieraan te beginnen. Tot nu.

Bij een domotica systeem, hoort gewoon het uitlezen van je ketel/thermostaat. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb een aantal printjes en de benodigde componenten besteld.  (Ik heb momenteel nog een aantal printjes te koop)

opentherm-gateway-PCB

Alle componenten netjes gesorteerd en de print in elkaar gezet.

opentherm-gateway-3

Zo, de eerste stap is gezet. Op naar de volgende. Oftewel, het programmeren van de PIC16F88. Omdat ik hier totaal geen kennis van heb, zal ik me de komende tijd even inlezen. Ik zal nog wat dingetjes nodig hebben gok ik..

Wordt vervolgd….

4 Antwoorden

 1. Hi,
  Goede post. Is het je inmiddels gelukt om de PIC te programmeren?
  Anders kan ik je evt wel alvast wat info sturen. Ik heb het namelijk ook zelf gedaan. Is wel goed te doen. Heb het alleen nog niet toegevoegd aan mijn otgw blog @ http://www.b00z.nl/blog/2016/04/my-first-steps-at-home-automation-and-pcb-design-otgw-led-panel-design-with-eagle-software/ :$

  Groeten,
  Onno.

 2. Hoi,

  Mocht je nog printjes overhebben, ik hou me aanbevolen. Ik ben al jarenlang voornemens mijn ketel te kunnen uitlezen.

  Hoor het graag!

  Groet,
  Marijn

 3. Gold Lay now offers a detailed, user friendly FAQ portion where people are certain to
  discover whichever replies they’re seeking, including technical and troubleshooting guidance.

 4. Paar jaar later… maar ?

  Zitt D10 niet verkeerd om ?

Laat een reactie achter