LED verlichting op de trap

geplaatst in: Domotica, Elektronica | 1

Al enige tijd ben ik beetje bij beetje bezig om LED verlichting op de trap aan te leggen. Het idee kwam enkele maanden in me op en sinds Quindor zijn ESP8266 LED Dimmer wereldkundig heeft gemaakt zag ik direct de missende link.
Na het bestellen van enkele meters LED strip bij mijn favoriete online shop (Je staat te kijken hoeveel meter LED strip er zo onder je traptreden gaan), bestellen van Quidor’s V1 LED Dimmer PCB(Quindor heeft inmiddels een V2 uitgebracht) en de overige componenten heb ik beetje bij beetje het project uitgewerkt. Led strips onder de treden plakken, gaten boren in de treden naar de onderliggende voorraadkast, PCB in elkaar zetten, etc.

Vandaag was dan de grote dag dat ik de laatste fysieke handelingen ging doen om het geheel aan de praat te krijgen. Nog wat LED strips opnieuw vastgelijmd (De plakstrip werkt op zich perfect, enkel niet ondersteboven).

Het fysieke werk is gedaan, het grootste gedeelte van het programmeren (Wederom dank aan Quindor voor zijn sketch) is gedaan en ik heb een “good-enough-to-start-with” blocky gemaakt. Deze zal ik in de komende tijd nog moeten fine-tunen maar dit is werk voor later en mede afhankelijk van het (opnieuw) afstellen van de bewegingssensoren in de gang, het trapgat en op de overloop.

 

Omdat er echt een gigantische berg licht vanaf de trap komt op 100%, zal ik beginnen met een max van 10%. Dit is vooralsnog meer dan genoeg. Voor mensen die ook soortgelijks van plan zijn de tip: let goed op het vermogen dat je voeding kan leveren. je zit zo op enkele Ampères!

Sfeer impressie:

IMG_20150503_100257

Geef een reactie