Overstap naar Domoticz

geplaatst in: Domotica | 0

Waar ik ruim anderhalf jaar geleden begonnen ben met het prachtige project NODO Domotica, ben ik nu al een kleine 2 a 3 maanden overgestapt op Domoticz.

NODO
NODO Domotica maakt, in eerste instantie, voornamelijk, gebruik van de 433 MHz frequentie. Voornamelijk? Ja, voor bijvoorbeeld het schakelen van je lampen, kun je gebruik maken van KaKu in/opbouw schakelaars. NODO ondersteund ook diverse andere merken/modellen. Ook voor communicatie tussen verschillende units, werd gebruik gemaakt van de 433 MHz frequentie. In de afgelopen tijd is er gewerkt aan ondersteuning voor de NRF24L01 modules en mogelijk zelfs WiFi ondersteuning. (Via bijvoorbeeld de ESP8266 modules)

Waarom ben ik dan overgestapt?
De redenen waren vrij simpel. Tijdsgebrek om het NODO systeem te onderhouden/bij te houden, missen van een substantieel aandeel 433 MHz schakelingen en events, de interface en gebruiksgemak.

Domoticz
Domoticz is een zeer uitgebreid Domotica systeem. Te gebruiken als je (relatief) beginner bent tot de Ultimate Tweaker. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het systeem is dan ook zeer geliefd bij de Tweakers. Er loopt een uitgebreid Domoticz topic op Tweakers en het systeem wordt zeer regelmatig geupdate en voorzien van vele nieuwe functionaliteiten.

Ik ben begonnen met het toevoegen van mijn bestaande KaKu lampen en heb het systeem al vrij snel uitgebreid met diverse Cresta temperatuur sensoren. Via een script aanwezigheids-detectie toegevoegd voor de diverse telefoons die hier in huis aanwezig zijn en raam/deur contact sensoren geïnstalleerd.
Ondertussen heb ik ook nog diverse Fibaro Z-Wave dimmers en switches gekocht, ingebouwd en geconfigureerd samen met een aantal bewegingssensoren. Het begint al ergens op te lijken maar heb nog wel een redelijke wensen/ideeen lijst….

Geef een reactie