Slimme meter en uitlezen met Domoticz

geplaatst in: Domotica, Elektronica | 1

Inmiddels heb ik keurig het op Tweakers.net* bestelde ontvangen. [*Link en username op verzoek van de desbetreffende Tweakers.net user verwijderd]
TOP service van hem! Kreeg zelfs nog wat extra tips van hem.

Mijn Domoticz draait thuis op een Raspberry Pi en is, vanwege het 433 MHZ bereik, geplaatst in de woonmaker bovenop een hoge kast. Ideaal.

Echter, om de stand uit te kunnen lezen van mijn nieuwe slimme meter, heb ik toch echt iets in de meterkast nodig.
De keuze was simpel. Omdat ik nog een spare PI had, heb ik deze voorzien van een SD kaart en ook daar Domoticz op geïnstalleerd.
De instellingen die gedaan moeten worden om de gegevens van Domoticz-2 naar Domoticz-1 te krijgen zijn zeer gemakkelijk.

Via dit 3-stappen plan kun je gemakkelijk een 2e en/of 3e Domoticz unit in gebruik te nemen.

Nadat de installatie en configuratie gedaan was, begonnen de eerste gegevens binnen te sijpelen. Damn, wat werkt dat aanstekelijk! Kijken wat je verbruik is, welke apparaten echt schandalig veel verbruiken, proberen te minderen etc.

Zelfs het hoog en laag verbruik wordt netjes separaat weergegeven. Nu hebben we momenteel gewoon 1 tarief maar toch handig om te kunnen zien of het rendabel is of niet om naar dubbel tarief te gaan.

  1. H vd Geest

    domoticz laat bij mij metingen per 5 minuten zien en soms wel per 10 min (electrieciteit) Volgens mij is dit nog steeds niet realtime. Weet u misschien of dit met een instelling in domoticz te verhelpen is of is dit een vast iets in de meter (Landish & Gyr 350). Kan nergens op internet hiervoor de oplossing vinden. Als die er al is.

    bvd en gr

    H vd Geest

Geef een reactie